Sensor implementation: het proces van ontwikkelen tot integratie

Wil je graag aan de slag met de ontwikkeling van een sensor die jouw machine nog slimmer en toekomstbestendiger maakt voor de agrarische sector? Logisch, want zo kun je ervoor zorgen dat landbouwmachines en installaties veel meer rendement opleveren. Maar hoe gaat dit proces in zijn werk, van het ontwikkelen van een sensor tot integratie? Dat vertellen we in deze blog. We nemen je stap voor stap mee in hoe de sensorspecialisten van Sentech dit aanpakken. Zo weet jij waar je aan toe bent en wanneer jij de nieuwste sensortechnologie in jouw machine of installatie kan plaatsen.

Sensor implementation stap 1: exploratie 

In deze fase gaan we samen het vraagstuk goed onderzoeken. Daarbij stellen we veel vragen. Heel veel vragen. Want wij willen de gebruiker en de toepassing door en door leren kennen. Zie het als een soort challenge, waarbij we je uitdagen om nog verder te denken. We brengen de omgeving in kaart, wat er speelt, de toepassing en wat de sensor precies moet doen. Tot op detailniveau. Ook bepalen we de beste technologieën en of we hiervoor één sensor gebruiken, of misschien wel Sensor Fusion? Als al deze specificaties helder zijn, verwerken we deze in een uitgebreid bestek. Deze exploratie noemen we ook wel de creatieve fase: we verkennen de situatie en bedenken hoe we het vraagstuk gaan tackelen.

Sensor implementation stap 2: haalbaarheid & voorstel

Als we een oplossing hebben bedacht, gaan we checken of deze technisch haalbaar is. Kunnen we hetgeen dat we bedacht hebben ook echt zo gaan produceren? Daarna bekijken we of deze technologie te betalen is. Dat is namelijk ook niet onbelangrijk. We kunnen de meest bijzondere dingen bedenken, maar deze moeten ook financieel wel haalbaar zijn. In deze fase nemen we dus de tijd voor een technische én commerciële feasibility. Pas als deze lichten allebei op groen staan, gaan we door naar de volgende stap.

Sensor implementation stap 3: product design 

We kennen het vraagstuk, we hebben een oplossing bedacht die technisch en commercieel haalbaar is: nu gaan we aan de slag met het product design. Daarbij kijken we goed naar de specificaties waaraan deze sensor moet voldoen. We willen namelijk zeker weten dat de sensor bijvoorbeeld wind, regen, zand en zout kan trotseren en iedere dag weer opnieuw zorgt voor nauwkeurige metingen. Welke materialen zijn daarvoor nodig? In deze fase krijgt de sensor steeds meer vorm, waarbij we ook nadenken over de integratie. Hoe gaan we ervoor zorgen dat je deze sensor zo slim, gemakkelijk en voordelig mogelijk kunt installeren op de machine? En wat is daarbij nodig, aan bijvoorbeeld beugels en stekkers? Ook dat brengen we in beeld. Zo zorgt de integratie achteraf niet voor onverwachte kosten en hoef je daaraan geen tijd meer te besteden. En zo mogelijk leveren wij de sensoroplossing als totaalpakket inclusief installatiemateriaal, volledig afgestemd op jouw applicatie. Plug & play!

Sensor implementation stap 4: proces design

In deze fase gaan we nadenken over het proces. Moeten we deze sensor tien keer maken of duizend keer? Welke machines hebben we daarvoor nodig en hoe kunnen we dit slim automatiseren? Hierbij hebben we het over productievraagstukken en tooling. We zorgen ervoor dat we het product zo goed en zo slim mogelijk kunnen produceren, zodat het aan alle eisen en voorwaarden voldoet.

Sensor implementation stap 5: reflectie en validatie

Bij Sentech gaan we altijd alleen voor de hoogste kwaliteit, en daarom zijn reflectie en validatie een belangrijk onderdeel van ons proces. Hoe is het proces gelopen en hoe zorgen we ervoor dat de sensoren altijd in de hoogste kwaliteit van de band afkomen? Hoe vaak gaan we dit testen? In voorgaande fases hebben we nagedacht over mogelijke risico’s in het project en gekozen voor bepaalde materialen. In deze fase zorgen we ervoor dat de producten volledig naar wens aankomen bij jou als klant en dat de kwaliteit gewaarborgd is. Natuurlijk horen we daarna graag of jij én de gebruiker tevreden zijn.

Kies alleen het beste voor jouw machine

Als je met een sensorspecialist gaat samenwerken, krijg je maatwerk. Je kiest dan voor een sensortechnologie die helemaal is ingericht op jouw machine. Dat is hoe dan ook altijd de beste oplossing voor jouw vraagstuk. Er is online geen standaard sensoroplossing te vinden, die precies aansluit bij jouw behoefte en jouw applicatie. Daarmee doe je eigenlijk jouw machine én jouw klant tekort. Doordat ervaren specialisten meedenken en zorgen voor een oplossing van A tot Z, kun je vaak de kosten reduceren terwijl je profiteert van een beter product. Eén ding is zeker: daar kan geen webshop tegenop.New call-to-action

 

Plan vrijblijvend een afspraak in!

Ben je op zoek naar de slimste technologieën voor jouw machine en wil je advies of zelfs productie op maat? Schakel dan een specialist in. Hier lees je waarom dit altijd loont. Bij Sentech hebben we jarenlange ervaring in de agrarische sector en denken we graag met je mee over de ideale oplossing. Hoe complexer het vraagstuk, hoe beter! Onze specialisten zijn er klaar voor. Wil je een keer vrijblijvend sparren of advies op maat? Plan vrijblijvend een afspraak.

afspraak plannen