Sentech: de sensorpartner voor de agrarische sector

Sentech: de sensorpartner voor de agrarische sector

Als engineer of Original Equipment Manufacturer (OEM’er) voor de agrarische sector is het jouw uitdaging om machines slimmer te maken, zodat boeren nauwkeuriger kunnen produceren, meer opbrengst genereren en minder arbeidskracht nodig hebben. Daarbij is het gebruik van slimme sensoren onmisbaar. Sentech is een sensorspecialist met jarenlange ervaring in de branche en weet continu het rendement voor de agrarische sector te verbeteren. Onze oplossingen bewijzen zich keer op keer in de praktijk en klanten ervaren het voordeel van een partner die ook nog eens in eigen huis produceert. Met Sensor Fusion, slimme afstandssensoren, specialisten voor wie het vraagstuk niet complex genoeg kan zijn en een complete integratie, heb jij een specialist aan tafel die echt met je meedenkt.

Dat samenwerken met een sensorspecialist een must is, schreven we al in dit artikel. Waarom de Original Equipment Manufacturer (OEM’ers) voor de agrarische sector voor Sentech kiezen, lees je hier.

Doorgewinterde specialisten met de juiste kennis 

Sentech heeft de afgelopen jaren als partner in de agrarische markt heel veel kennis vergaard over hoe je een sensor het beste kunt integreren in agrarische machines. Denk aan ploeg-, bemesting-, spuit-, oogst-, voer-, inpak-, seal- en sorteermachines. Zomaar wat voorbeelden, de lijst is nog veel langer. Hierbij komen flink wat uitdagingen kijken zoals stof, trillingen, waterdichtheid en ammoniak. Dit zijn issues die in de agrarische sector spelen en waarin wij ervaren zijn: wij weten als geen ander wat het betekent om een sensor te integreren onder de geldende omstandigheden in die markt. En dat biedt voordelen. Want als onze specialisten iets in een machine integreren, weten zij vooraf wat het gaat opleveren. Nu kun je als engineer zelf dat hele project doorlopen en dan de les leren: ‘ik had het anders moeten doen’. Maar dat is zonde van de kostbare tijd. Die les hebben wij al voor jou geleerd. Daardoor kunnen we vooraf:

  • een inschatting maken van de risico’s
  • inschatten of de oplossing van het vraagstuk vatbaar is
  • in kaart brengen waarop je moet letten
Met maar één doel: het rendement in de agrarische sector verbeteren. Benieuwd naar wat voorbeelden? Lees hier hoe sensortechniek de rendementen in de agrarische sector verbetert.

Een betrouwbare partner die echt met je meedenkt 

Als engineer heb jij de kennis in huis van de machine en van de gebruiker. Ook wij willen die klant en het vraagstuk héél goed leren kennen. Daarom stellen we kritische vragen. Wij willen écht snappen wat jouw klant wil bereiken met de metingen. Zeg je bijvoorbeeld dat er op één centimeter nauwkeurig gemeten moet worden, dan vragen wij: waarom? Wat ga je daarmee doen? Waarom geen halve centimeter? Waaraan draagt dat bij?

We challengen jou. Als we vervolgens het proces goed snappen, kunnen we echt op niveau meedenken. Over de juiste sensor én hoe deze zo goed mogelijk aan te sluiten en te integreren in de machine. Dit vraagt om openheid en vertrouwen. Daarom werken wij vaak met een geheimhoudingsverklaring. Wij snappen wat onze sensoren bijdragen aan het het succes van onze klant, dus dat geven we niet prijs aan anderen. Zo zorgen we voor een vruchtbare samenwerking. Benieuwd naar de stappen die we doorlopen in zo’n proces? Lees dan dit artikel over Sensor implementation: het proces van ontwikkelen tot integratie.

Unieke productie in eigen huis voor feilloze integratie

Waar veel sensorleveranciers alleen een sensor leveren, gaan wij nog een stap verder. Wij hebben een eigen cleanroom en engineeren, assembleren, produceren en testen ook in eigen huis. Dat is uniek in Nederland. Dit maakt ons volledig merkonafhankelijk en daardoor kunnen we maatwerk leveren. Bovendien kijken we niet alleen naar wat een sensor kost, maar ook naar wat het kost om deze in een machine te krijgen. We weten precies welke kosten een integratie met zich meebrengt. De keuzes die je maakt voor de technologie, kunnen gevolgen hebben voor deze kosten. Wat hebben we bijvoorbeeld nodig aan beugels en stekkers?

Als je een partner hebt die zowel de ervaring als de productie in huis heeft, kun je sparren en heel gericht deze keuzes maken. Onze interne productieafdeling maakt calculaties, dwingt ons na te denken over de benodigde tijd en geeft ons goed inzicht in wat het kost om een sensor in jouw machine te plaatsen. Veel klanten vinden het erg prettig om zo meteen te weten hoeveel het totaalplaatje gaat kosten: de sensor én de integratie.

Kortom: Sentech is de sensorspecialist voor de agrarische sector

Jouw focus ligt op het bedenken van een machine met alle benodigde complexiteit: dan wil je een partner die op hetzelfde niveau meedenkt over sensortechnologie. Sentech is dé specialist op het gebied van sensortechnologie voor de agrarische markt. Dankzij de juiste ervaring en expertise zijn we op de hoogte van alle innovaties en ontwikkelingen. Bovendien zorgen we voor een feilloze integratie en produceren we in eigen huis. We vatten het hier nog eens kort voor je samen:

  • Ervaren specialisten met bewezen kennis van de agrarische sector
  • Een betrouwbare partner die op niveau uitdaagt en meedenkt
  • Volledig merkonafhankelijk, dus altijd de beste oplossing die aansluit op jouw toepassing
  • Eigen productie dus alles is mogelijk, ook op het gebied van Sensor Fusion
  • Levering inclusief spullen voor een volledige integratie: plug and play!

Plan vrijblijvend een afspraak in!

Wil je eens sparren en met onze specialisten om tafel? Dat kan. Geheel vrijblijvend natuurlijk. Hoe complexer jouw vraagstuk, hoe beter. Plan hier snel en gemakkelijk een afspraak in!

afspraak plannen