Werken volgens hoge kwaliteitsnormen

Sentech werkt volgens hoge kwaliteitsnormen
Als je wil werken volgens hoge kwaliteitsnormen, is ISO 9001 soms niet voldoende. Daarom stelde de automotive-branche IATF 16949 op. Met deze kwaliteitsnorm ontwikkel je een betrouwbaar een duurzaam eindproduct.

Automotive-bedrijven werken graag met producenten die werken volgens IATF-normen. Zo vormde in 2009 de samenwerking met DAF voor Sentech de aanleiding om zo’n IATF-certificaat te bemachtigen.

Certificering

In 2021 kwam IATF met wijzigingen in de norm. Hierdoor besloot Sentech om wél te blijven werken volgens de norm, maar de certificering niet te verlengen.

Daarom vervalt – na twaalf jaar – op 9 juli 2021 onze IATF-certificering. Als klanten opnieuw IATF-certificatie eisen, bespreken wij de mogelijkheid om ons opnieuw te certificeren.

Kwaliteit bewaken met hoge kwaliteitsnormen

De core tools en processen – afkomstig uit de IATF-certificering – zijn na twaalf jaar verweven in onze werkwijze. In 5 fases brengen wij risico’s tijdig in kaart en maken ze beheersbaar. Zo waarborgen wij de kwaliteit van het eindproduct. Na het niet verlengen van de certificering blijven wij werken volgens deze hoge kwaliteitsnormen.

Ook het continu ontwikkelen en optimaliseren van onze processen en de ontwikkeling van onze medewerkers blijft een belangrijk thema. Dat doen we naast onze ISO 9001-certificering, die van kracht blijft.

Hoe ziet werken volgens de normen van IATF 16949 eruit?

Voor industrieën zoals automotive is ISO 9001 niet voldoende. Zij gaan een stap verder en werken met IATF 16949.

Deze hoge kwaliteitsnorm zorgt ook in jouw markt voor een betrouwbaar en duurzaam eindproduct. Daarbij pas je het proces volledig aan op jouw kwaliteitsbehoefte.

Ontdek wat IATF inhoudt en hoe je dit toepast op jouw project.

lees direct het artikel