De meerwaarde van een sensorspecialist: altijd op de hoogte van de nieuwste sensortechnologie en integratiekennis

De meerwaarde van een sensorspecialist

Een betere, betrouwbare en betaalbare landbouwmachine of installatie ontwikkelen die het werk voor de agrarische sector gemakkelijker maakt. Dat is waar veel Original Equipment Manufacturers (OEM's) naar op zoek zijn. Daarbij zijn de juiste sensoroplossingen onmisbaar. Maar, hoe kom je nou tot de juiste sensor? En hoe zorg je voor een slimme integratie? Deze vraagstukken zijn soms behoorlijk complex. Het antwoord is gelukkig simpel: door samen te werken met een sensorspecialist die de juiste vragen stelt, vervolgens nóg verder doorvraagt en met alle benodigde kennis en ervaring echt met je meedenkt. Zo profiteer jij van de nieuwste technologieën en geïntegreerde oplossingen waarmee je machines klaarstoomt voor de toekomst. 

Samenwerken met een sensorspecialist is geen optie, maar een must. Met de juiste partner ben je altijd op de hoogte van de nieuwste sensortechnologieën en integratiekennis en weet je zeker dat je voor de juiste oplossing kiest. Een goede partner wil niet verkopen, maar helpt jou oprecht om nóg betere, slimmere en duurzamere machines te maken. Maar hoe kies je nu de juiste partij en waar moet je op letten? We zetten hier de drie belangrijkste elementen op een rijtje.  

1. De juiste kennis en ervaring van een sensorspecialist

In Nederland is er geen opleiding tot sensorspecialist. Dat bestaat gewoonweg niet. De enige manier om kennis te verkrijgen, is door ervaring op te doen in de markt. Hoe meer, hoe beter. Sommige sensorspecialisten hebben al tientallen jaren praktische sensorervaring. En dat is in jouw voordeel. Want dankzij al deze opgebouwde kennis, ken jij meteen de mogelijkheden maar ook de beperkingen. Zo hoef je zelf niet achteraf te ontdekken wat je beter anders had kunnen doen. Bij het kiezen van een partner is het dus slim om goed door te vragen naar de kennis en ervaring die het bedrijf in huis heeft, vooral in jouw branche.

2. Sparren, meedenken en advies over sensortechnologie

Jij hebt als engineer veel kennis van de machine en van jouw klant. Je kent alle ins and outs en weet precies waarvoor de machine gebruikt gaat worden. Een sensorspecialist heeft alle kennis van sensoren en de nieuwste technologieën in huis. Bundel deze krachten: samen kun je een perfecte oplossing bedenken. Je zult merken dat betrokken specialisten altijd doorvragen en jou challengen, zodat zij het vraagstuk van jouw klant door en door begrijpen. Met als resultaat dat er een volledig en doelgericht bestek geschreven kan worden, met daarin alle benodigde specificaties. Voordat je een partner kiest, is het slim om te kijken hoe deze partij te werk gaat en of deze oriënterende fase goed geborgd is in het proces.   

3. Feilloze integratie en plug and play

Als je nog verder gaat in deze expertise, dan kom je uit bij de integratie en merkonafhankelijkheid. Het is belangrijk om te zorgen voor een goede integratie van een sensor. Sommige partners doen vrijwel niets op dat vlak, terwijl anderen de volledige integratie voor jou uitwerken. En soms zelfs in eigen huis produceren, zoals het geval is bij Sentech. Het voordeel is dat je dan vaak vooraf weet hoeveel tijd én geld de integratie van de sensor kost, zodat je meteen het totaalplaatje in beeld hebt. Ook maak je zo vooraf slimme keuzes, zodat de integratie gemakkelijker en voordeliger wordt. Bovendien kun je dan aan de slag met de vele voordelen die Sensor Fusion biedt. Check vooraf dus goed de merkonafhankelijkheid, de integratiemogelijkheden, of er in eigen huis op maat geproduceerd kan worden en of de sensor ‘plug and play’ geleverd wordt.  Dat bespaart jou een hoop tijd en vaak ook geld. 

Maak vooraf eerst kennis

Met welk vraagstuk je ook zit, je hebt een sensorspecialist nodig die de juiste ervaring en expertise in huis heeft, weet wat er te krijgen is op de markt en op de hoogte is van alle innovaties en ontwikkelingen. Jouw focus ligt op het bedenken van een machine met alle benodigde complexiteit: dan wil je een partner die op hetzelfde niveau meedenkt over sensortechnologie. Het is slim om vooraf eerst kennis te maken. Wie heb je voor je, hoe werkt deze partner en is er een goede klik? 

Afspraak maken?

Onze sensorspecialisten hebben al jarenlange ervaring in de agrarische sector. Zij weten jou te challengen en denken mee over de beste oplossing. Hoe complexer het vraagstuk, hoe beter. Daarom maken wij graag kennis met jou. Wil je eens sparren en met onze specialisten om tafel? Dat kan. Geheel vrijblijvend natuurlijk. Plan hier snel en gemakkelijk een afspraak in! 

afspraak plannen

 

New call-to-action