Vacuüm sensor oplossing in unieke microscoop
Jouw medical device optimaliseren met sensors. Hoe pak je zo’n sensorintegratie aan? Kennis van sensortechnologieën is hierbij onmisbaar. Alleen dan is kwaliteit gegarandeerd.
In deze blog lees je over een praktijkvoorbeeld van een succesvolle sensorintegratie in een medical device.
Fabrikant Delmic zocht een betrouwbare sensoroplossing voor het positioneren van een preparaat in een vacuümkamer. Hoe gingen zij om met uitdagingen zoals: nauwkeurigheid, vacuümomstandigheden en het beperkte inbouwvolume?
Uniek apparaat
Met een vacuüm sensor van Sentech verovert de SECOM van Delmic de internationale microscopiewereld. Dit is het enige apparaat ter wereld, dat fluorescentie- en elektronenmicroscopie in één geïntegreerde opstelling mogelijk maakt. De unieke microscoop is compatibel met alle typen SEM-elektronenmicroscopen.
Sentech heeft voor de positionering van een sample in de vacuümruimte een vacuümbestendige optische encoderoplossing ontwikkeld. De onafhankelijke sensor integrator levert de oplossing als sensorassemblage, waardoor Delmic deze eenvoudig in de SECOM kan assembleren.
Bij Delmic werkten een tiental mensen aan de ontwikkeling en fabricage van hoogwaardige microscopietechnologie. Het productassortiment biedt onder andere met SPARC, oplossingen voor materiaalonderzoek. En met SECOM, oplossingen voor biomedisch onderzoek.
De correlatieve licht- en elektronenmicroscoop (CLEM) is als module te integreren in bijna elke scanning electron microscope (SEM), ook wel rasterelektronenmicroscoop genoemd.
Voordelen CLEM voor de medische wetenschap:
- Gebruiksgemak
De onderzoeker hoeft niet meer twee opnames met afzonderlijke apparaten te maken en vervolgens softwarematig te laten verwerken. - Nieuwe onderzoeksmogelijkheden
Kort houdbare preparaten kunnen onderzocht worden. De daadwerkelijke opname van een preparaat kost slechts 1 minuut. - Technische kwaliteit van de opnames
De opnames bieden ongelofelijke detailniveaus, die met andere apparaten niet mogelijk zijn. - Tijdwinst
Wanneer onderzoek tijd een rol speelt, biedt het systeem enorme tijdwinst. De korte machinetijd maakt bijvoorbeeld snel populatieonderzoek mogelijk
Vacuümsensorontwikkeling voor de vacuümruimte
De SECOM dankt zijn extreme nauwkeurigheid en hoge resolutie aan een unieke optische vacuümsensor. Sentech levert de aangepaste MicroE optische sensoren in een volledig geteste en gekalibreerde assembly. Delmic ontvangt per CLEM-systeem drie sensorassemblages, één voor elke bewegingsas, die snel en eenvoudig geassembleerd kunnen worden.
Met betrouwbare sensoren de wereld veroveren
Volgens Delmic komt de tevredenheid over Sentech niet alleen voort uit de prettige samenwerking in een open ontwikkelomgeving. “De SECOM is sinds 2013 op de markt. Tot nu toe werken alle sensoren feilloos. De beloofde specificaties en prestaties zijn waargemaakt.”
Het SECOM-platform heeft zijn waarde bewezen, en verovert langzaam maar zeker de microscopie wereld.
Wilt u ook de wereld veroveren met innovatieve sensortechnologie?
Lees meer praktijkvoorbeelden in ons e-book 3 voorbeelden van sensoroplossingen in medical devices.