Sentech en Sensolus starten samenwerking

Sentech en Sensolus starten samenwerking met asset tracking
Sinds 1 augustus 2021 is het een feit… Het partnership tussen Sentech en het Belgische Sensolus. Sensolus ontwikkelt asset trackers die verbonden zijn met een IoT-platform. Door deze samenwerking neemt Sentech de verkoop, installatie en configuratie van deze oplossing in Nederland op zich.

De container- en materiaalverhuurindustrie is afhankelijk van duizenden niet-verbonden fysiek materieel (assets). Die assets spelen een kritische rol in dagelijkse processen en workflows. Denk hierbij aan bijvoorbeeld containers, trailers en transportverpakkingen.

Veel bedrijven ervaren problemen doordat een deel van deze assets kwijtraakt en niet meer te traceren is. Het komt ook voor dat er informatie ontbreekt over het gebruik van een asset. Door een asset te voorzien van een tracker die is verbonden met het internet, heb je bijna real-time inzicht in de locatiegegevens van de asset.

Sensorintegratie bij asset tracking

De asset tracker kan je combineren met allerlei sensoren om bijvoorbeeld temperatuur en luchtvochtigheid in een container te meten. Deze mogelijkheid van sensorintegratie is één van de redenen waarom Sensolus een partnership met Sentech is aangegaan.

Filip van Lancker, Head of partnership van Sensolus, over de keuze voor Sentech: “De Sensolus-oplossingen zijn klant specifiek. Samen met onze partners creëren we een oplossing om logistiek management en productieprocessen te optimaliseren. Het Sentech team heeft de knowhow om complexe integratietrajecten aan te pakken. Hun aanpak en kwaliteit maakt dat ze een uitstekende partner voor Sensolus en voor onze gezamenlijke klanten in Nederland zijn.”

Marcel Figge, Managing Director van Sentech over Sensolus als partner: “We gaan met Sensolus in zee omdat ze al jaren actief zijn in asset tracking. Ze kennen de kneepjes van het vak, van het ontwikkelen van betrouwbare hardware tot het uitrollen van een gebruiksvriendelijk applicatie platform. Hun oplossing biedt concrete optimalisatie-inzichten aan klanten.”

In eerste instantie richt Sentech zich – in de Nederlandse markt – op de branches afvalcontainers en materieelverhuur. Hierbij gaat het met name om bedrijven die materieel verhuren.

Hoe maak jij jouw materieel traceerbaar?

Als je materieel zoals containers en machines verhuurt, is er een risico op verlies en diefstal. Met asset tracking breng je in kaart waar jouw verhuurde materieel zich bevindt.

In een gebruiksvriendelijk platform verzamel je bijna real-time locatiegegevens van jouw assets. Zo maak je jouw materieel traceerbaar met asset tracking.

 

lees hier het artikel